• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Tomahawk met chimichurri van beenmerg
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4

Wie next level wil gaan met zijn Tomahawk maakt er een chimichurri van beenmerg bij. Maar wat is chimichurri? Chimichurri is een Argentijnse saus/marinade die veel wordt gegeten bij gegrild vlees. Alleen door deze chimichurri gaat gerookt beenmerg. Om dit te maken heb je runderbotten nodig, die het liefst in de lengte zijn doorgesneden. Vaak heeft de slager dit in huis, of kan hij ze bestellen. Wanneer de runderbotten in de lengte zijn doorgesneden kun je gemakkelijk het beenmerg eruit schrapen. Je verwarmt The Bastard en rookt het beenmerg voor ongeveer 40 minuten. Je snijd alle tomaten en kruiden voor de chimichurri en voegt het beenmerg toe. Snijd de Tomahawk in dikke plakken en verdeel de chimichurri met beenmerg over de net gegrilde Tomahawk.

Beenmerg heeft niet alleen een hemelse smaak, het is ook nog eens een bron van eiwitten en zorgt voor een soepele vertering van voedsel. Deze chimichurri kun je bij allerlei soorten vlees serveren, en niet alleen bij grote tomahawk. Denk bijvoorbeeld aan een steak, een picanha of serveer het bij een broodje hotdog.

Denk naast dit heerlijke recept voor Tomahawk met Chimichurri met beenmerg natuurlijk ook aan veiligheid. Dit kan je heel handig doen met onze Fiber Thermo Gloves. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Ook is onze The Bastard Apron een echte must-have. Naast dat hij je kleding beschermt van vetvlekken en spetters is hij ook nog eens super stylish!

Benieuwd naar de video van dit recept? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastard.official

Kooktijd: 1,15 uur |

Voorbereidingstijd: 15 min |

Temperatuur: 220°C graden

Wat heb je nodig?

4 halve runder botten (in de lengte gezaagd)

3 chuncks Hickory rookhout

6 tomaten

4 gram peterselie

4 gram kervel

4 gram bieslook

Zout en peper naar smaak

40 ml olijfolie

1,2 kg Tomahawk

8 gram The Bastard Signature Rub

Chimichurri van beenmerg

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Breng The Bastard op temperatuur van 220 graden.

Strooi zout en peper over de botten en leg 3 chunks Hickory rookhout rechtstreeks op het houtskool,  leg de Plate Setter erin met daarop het rooster met de botten. (leg de botten met de open kant naar boven)

Laat ongeveer 30 á 40 minuten liggen en haal ze daarna van The Bastard en laat afkoelen. Hak de peterselie, de basilicum, de kervel, bieslook fijn en doe in een kom.

Snijd de tomaten door vieren en verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes en voeg dit toe aan de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.

Krab met een lepel het (afgekoelde) beenmerg uit de botten en voeg toe aan de chimichurri. En voeg de olijfolie toe.

Zorg dat je de Tomahawk ruim van te voren uit de koelkast haalt en op kamer temperatuur laat komen. Strooi een rub over het vlees en wrijf deze hier goed mee in.

Gril het vlees eerst direct aan op 220°C graden, schroei rondom goed dicht. Leg nu de plate setter in de Bastard en gaar het vlees indirect verder op ongeveer 110°C tot een kerntemperatuur van 53°C en laat minimaal 10 á 15 minuten rusten, voor je hem aansnijd.

Snijd het vlees van het bot af in mooie dikke plakken en verdeel de chimichurri over de Tomahawk.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !