• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

  • Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

The Tasty Trio
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 6

Oh jee, keuzestress. Wordt het lam, Wagyu of Iberico? Er komt al zoveel op je af. Niet moeilijk doen, neem ze gewoon allemaal mee, we bedenken wel wat. Soms is het wel zo lekker als je niet hoeft te kiezen. Maak er gewoon een proeverij van verschillende burgers van. En denk aan de gouden regel: hoe beter je vlees, des te minder kruiden je hoeft te gebruiken. Laat het vlees schitteren, dus gebruik alleen peper en zout.

Kooktijd: 60 |

Temperatuur: 220° ,direct

Wat heb je nodig?

– 2 lamsburgers – 2 Wagyu burgers – 2 Iberico burgers, bv. van The Frozen Butcher – 6 hamburgerbroodjes (simpel, het gaat uiteindelijk om de burgers) – 2 eetlepels mayonaise – 1 geroosterde paprika – 1 courgette – 1 druppeltje tabasco – Gebakken uitjes – 2 augurken plakken zoet/zuur – 2 eetlepels zure room – Paar blaadjes sla – 1 grote tomaat – Wasabi

Bereidingswijze

Geef je BBQ de sporen en rooster de 6 opengesneden broodjes. Zo worden zelekker knapperig van smaak en een geroosterd broodje blijft veel langer mooi. Kun je lekker de tijd nemen om je burgers aan te kleden. Silence of the lamsburger Snijd de courgette in plakjes, doe er wat zout op en dep deze droog. Op het grillrooster zijn ze in een paar minuten aan beide zijden mooi van kleur. Maak de paprikamayonaise door een geroosterde paprika te pureren en te mengen meteen lepel mayonaise en zure room. Spice it up met een druppeltje tabasco. Grill de 2 lamsburgers aan beide zijden enkele minuten. Plaats op broodje. Gegrildecourgette erop en tot slot de gerookte paprikamayonaise. One down, two to go. The wonderful Wagyu burger Grill 2 Wagyu burgers aan beide zijde in enkele minuten mooi bruin. Leg elke Wagyu burger op een broodje, doe er een plakje augurk op en on top een beetje mayonaise. Strooi daar bovenop gebakken uitjes. Neeeext! Bocadillo de Iberico It takes three to tango, dus snijd de tomaat in mooie grote plakken. Doe doorde mayonaise een kneep wasabi en roer dit door elkaar. Houd je niet in. Grill de 2 Iberico burgers aan beide zijde gedurende enkele minuten lekker bruin. Legelke Iberico burger op een broodje, doe er een blaadje sla en een plak tomaat op en maak af met de wasabi mayonaise. En olé. Snijd elke burger in drie stukken, denk aan een Mercedes ster. Puzzel nu van de drie burgers triootjes, zodat je op elk bord een tasty trio van burgers hebt. One, two, treat!

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Een casselerrib is een klassiek Duits gerecht, dat vaak geserveerd wordt met stamppot. Met dit recept zet je een hele maaltijd op tafel! De casselerrib gaar je aan de rotisserie.
Steak tartaar van Wagyu Kobe A5? Ja, je leest het goed. Wagyu Kobe A5 is het beste stukje Wagyu rundvlees dat er bestaat. Je hebt verschillende rangen zoals A1, A3 enzovoort, en Kobe A5 is het beste wat je kunt krijgen. Oorspronkelijk komt wagyu uit Japan. Het vlees is bekend door de zeer speciale smaakbeleving...
Een broodje om je vingers bij af te likken, gemaakt door Bob en Maarten van Butcher of Blue. Dit broodje chorizo is een smaakexplosie in je mond. Door het pittige van de chorizo, scherpe van de mosterd en het zure van de zuurkool voldoet dit broodje aan alle eisen. Want waarom zou je alleen maar...