• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Tenderloin Steak
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4

Tenderloin Steak is het meest malse vlees van het rund. Dit komt omdat het gaat om de spier die loopt via het bekken tot het bovenbeen bij de heup. Een veelgebruikte spier, want de koe loopt nogal wat rondjes door de weide. Daardoor heeft het een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel. Geinig weetje nog: de tenderloin wordt ook wel ossenhaas genoemd. Dit klopt eigenlijk niet. Want de tenderloin komt vrijwel nooit van een gecastreerde stier, ofwel een os. In de regel komt het van de koe, daarom is runderhaas een betere benaming.

Het is fascinerend om te bedenken dat de tenderloin, met zijn zachte en malse textuur, voortkomt uit de natuurlijke activiteit van het dier. Door de constante beweging en activiteit die het rund in de weide onderneemt, wordt de spier ontwikkeld tot een fijne structuur zonder veel vet of bindweefsel. Dit resulteert in een stuk vlees dat niet alleen verrukkelijk mals is, maar ook bijdraagt aan een gezonde en evenwichtige voeding. Dus, wanneer je geniet van een sappige biefstuk van de tenderloin, kun je met een gerust hart weten dat je niet alleen van een heerlijke maaltijd geniet, maar ook van de vruchten van de natuurlijke levensstijl van het rund.

Denk naast deze heerlijke Tenderloin Steak natuurlijk ook aan veiligheid. Onze The Bastard Apron beschermt jou tegen vlekken en spetters en is ook nog eens super stylish. Een win-win toch? De Fiber Thermo BBQ Gloves zijn ook zeker niet onbelangrijk. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Je pakt er zo een RVS rooster mee uit jouw Bastard.

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 30 |

Voorbereidingstijd: 30 |

Temperatuur: 200°C.

Wat heb je nodig?

4 Ossenhaasjes 4 el Dijon mosterd 4 el fijn gehakte peterselieblaadjes 2 el verse knoflook 1 el verse thijm ½ el pittig paprikapoeder ½ el mild paprikapoeder zeezout naar smaak vers gemalen peper naar smaak

Tenderloin Steak

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Besprenkel de haasjes met peper en zout naar smaak. Leg ze kort op de grill van The Bastard om ze te kleuren en schroeien. Meng de Dijon mosterd met de andere ingrediënten en marineer het vlees hiermee. Grill vervolgens de haasjes op lage temperatuur indirect op The Bastard tot een kerntemperatuur van 55°C voor medium rare en 60°C voor medium. Gebruik hiervoor The Bastard Thermometer. Haal de haasjes van de grill en laat ze 5 á 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens ze aan te snijden, zo kunnen de vleessappen zich weer door het vlees verdelen en wordt het malser.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !