• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Tenderloin Steak
Soort gerecht: Rund

Tenderloin is het meest malse vlees van het rund. Dit komt omdat het gaat om de spier die loopt via het bekken tot het bovenbeen bij de heup. Een veelgebruikte spier, want de koe loopt nogal wat rondjes door de weide. Daardoor heeft het een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel. Geinig weetje nog: de tenderloin wordt ook wel ossenhaas genoemd. Dit klopt eigenlijk niet. Want de tenderloin komt vrijwel nooit van een gecastreerde stier, ofwel een os. In de regel komt het van de koe, daarom is runderhaas een betere benaming.

Wat heb je nodig?

4 Ossenhaasjes 4 el Dijon mosterd 4 el fijn gehakte peterselieblaadjes 2 el verse knoflook 1 el verse thijm ½ el pittig paprikapoeder ½ el mild paprikapoeder zeezout naar smaak vers gemalen peper naar smaak

Bereidingswijze

Besprenkel de haasjes met peper en zout naar smaak. Leg ze kort op de grill van The Bastard om ze te kleuren en schroeien. Meng de Dijon mosterd met de andere ingrediënten en marineer het vlees hiermee. Grill vervolgens de haasjes op lage temperatuur indirect op The Bastard tot een kerntemperatuur van 55°C voor medium rare en 60°C voor medium. Gebruik hiervoor The Bastard Thermometer. Haal de haasjes van de grill en laat ze 5 á 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens ze aan te snijden, zo kunnen de vleessappen zich weer door het vlees verdelen en wordt het malser.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Caveman Style, eigenlijk een oer oude kooktechniek die op dit moment weer erg populair is. Caveman Style betekent dat je het vlees direct gaart op de kolen. Hierbij gebruik je geen The Bastard rooster of Plate Setter. Het is belangrijk om The Bastard flink hoog op te stoken, zodat het vlees gelijk kan dichtschroeien. Je...
Verheug je alvast op de jaloerse blikken op het moment dat je dit uit je lunchtrommeltje tovert. De volgende keer maak je gewoon wat meer voor iedereen.