• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Tenderloin met cognacsaus
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4 personen

Vandaag willen we je kennis laten maken met Tenderloin met cognacsaus. De longhaas is nou typisch zo’n stukje vlees dat de slager vroeger voor zichzelf hield. Deze ‘hanger steak’ wordt ook wel de ‘butcher’s tenderloin’ genoemd. Het ziet er een beetje raar uit, er zit een flinke zeen in en het heeft een grove structuur waardoor het niet zo lekker verkoopt. Maar de slager, en wij, weten wel beter! Het is een echte werkspier die barst van de smaak en zich in tegenstelling tot veel werkvlees heel goed laat grillen. De Fransen serveren hem klassiek met sjalotten-rodewijnsaus, maar een krachtige bourbonsaus staat hem minstens zo lekker.

Een echt must-have om de Tenderloin met cognacsaus nog makkelijker te maken is onze Plate Setter. Met deze keramische warmteplaat zorg je ervoor dat The Bastard de werking van een oven krijgt. Je vlees, groenten of vis branden niet meer aan en garen gelijkmatig. Ook voor het maken van de lekkerste pizza’s is een plate setter onontbeerlijk. Wel in combinatie met een pizzasteen natuurlijk. De keramische plate setter square bestaat uit drie delen: de RVS houder en twee losse halfronde stenen gemaakt van cordoriet keramiek.

Denk naast al het heerlijke eten natuurlijk ook aan veiligheid. Onze The Bastard Apron beschermt jou tegen vlekken en spetters en is ook nog eens super stylish. Een win-win toch? De Fiber Thermo BBQ Gloves zijn ook zeker niet onbelangrijk. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Je pakt er zo een RVS rooster mee uit jouw Bastard.

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 45 min |

Voorbereidingstijd: 10 min |

Temperatuur: 110°C / 240°C

Wat heb je nodig?

VOOR DE COGNACSAUS

4 el cognac
4 el honing
1 tl knoflookpoeder 1 snufje zout
2 tl sriracha
1 el boter

VERDER NODIG

1-2 hickoryhoutchunks plate setter kernthermometer aluminiumfolie gietijzeren grillrooster

Tenderloin met cognacsaus

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Bestrooi de longhaassteaks royaal met zout en peper en leg de blokken rookhout op de kolen.

Leg de steaks op het rooster boven de plate setter, doe de deksel van The Bastard dicht, en rook de steaks tot een kerntemperatuur van 50 °C voor medium rare (ze garen nog zo’n 5 °C door bij het afbakken).

Haal de steaks van The Bastard en laat ze rusten onder aluminiumfolie.

Zet het gietijzeren grillrooster op de BBQ en ver- hoog de temperatuur naar 240 °C.

Verwarm ondertussen in een pannetje de cognac met de honing, het knoflookpoeder, zout en de sriracha. Roer op het laatst de boter erdoor voor een mooie glans.

Gril de steaks kort aan op het hete rooster; het gaat er nu alleen nog om dat je de buitenkant een lekker kleurtje geeft.

Snijd de steaks in plakken en serveer de cog- nacsaus erbij.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !