• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Sweet Drunken Steak
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4

Pater Moeskroen zong het al vol overtuiging: ‘Whisky is de duivel, maar wel lekker.’ Samen met een sappige biefstuk kan het dus niet mis gaan. Natuurlijk kan je het bereiden op de grill, maar door het te bereiden in een gietijzeren pannetje bewaar je alle sappen en geeft het dus nog meer smaak.

Wat heb je nodig?

4 biefstukken (150 gr per stuk) 50 gr bastard suiker 25 ml wishkey Peper

Bereidingswijze

Maak van de bastard suiker, whiskey en peper een marinade in een grote kom. Doe de biefstukken erbij en wrijf ze goed in met de marinade. Doe de biefstukken in een zak met alle marinade en leg dit voor ongeveer 1,5 uur in de koelkast. Leg de steaks (indirect) op The Bastard voor ongeveer 30 minuten. Gril ze af tot een kerntemperatuur van 55°C Laat ze op een snijplank ongeveer 10 minten rusten en snij ze vervolgens in reepjes!

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Caveman Style, eigenlijk een oer oude kooktechniek die op dit moment weer erg populair is. Caveman Style betekent dat je het vlees direct gaart op de kolen. Hierbij gebruik je geen The Bastard rooster of Plate Setter. Het is belangrijk om The Bastard flink hoog op te stoken, zodat het vlees gelijk kan dichtschroeien. Je...
Verheug je alvast op de jaloerse blikken op het moment dat je dit uit je lunchtrommeltje tovert. De volgende keer maak je gewoon wat meer voor iedereen.