• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Sizzling Ribeye
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 2

Sizzling Ribeye is een heerlijk stuk vlees dat snel en gemakkelijk op je bord kan worden getoverd, en het is een favoriet onder vleesliefhebbers vanwege zijn sappigheid en rijke smaak. Het komt van de rib van het rund, waar het bekend staat om zijn uitstekende marmering, wat zorgt voor een mals en sappig resultaat bij het bereiden. Het heeft ook een mooie hoeveelheid vet langs de rand, wat bijdraagt aan de smaak en het vlees beschermt tegen uitdrogen tijdens het koken.

Ribeye staat bekend om zijn veelzijdigheid in de keuken. Naast grillen of bakken, kan het ook worden gebruikt in stoofschotels, roerbakgerechten of zelfs worden gesneden voor steak sandwiches. Het is een stuk vlees dat zich goed leent voor verschillende kookmethoden en smaakcombinaties, waardoor het een favoriet is in zowel gastronomische restaurants als bij thuiskoks die op zoek zijn naar een eenvoudig maar smaakvol gerecht.

Denk naast de heerlijke Sizzling Ribeye natuurlijk ook aan veiligheid. Onze The Bastard Apron beschermt jou tegen vlekken en spetters en is ook nog eens super stylish. Een win-win toch? De Fiber Thermo BBQ Gloves zijn ook zeker niet onbelangrijk. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Je pakt er zo een RVS rooster mee uit jouw Bastard.

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 2 min |

Voorbereidingstijd: 15 min |

Temperatuur: 250°C.

Wat heb je nodig?

1 dikke Zuid-Amerikaanse Ribeye van ca. 300 gram Grof zeezout Kruidenboter (home made) of gewone (room)boter

Sizzling Ribeye

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Haal de ribeye uit de verpakking en dep met wat keukenpapier helemaal droog. Wrijf royaal zout over de ribeye en laat nog even rusten. Plaats de pan op de grill van de barbecue en laat gloeiend (!) heet worden. Leg de ribeye in de gietijzer pan. Draai de steak na een minuut om (dit varieert bij dikte van de steak) en blijf controleren dat hij niet aanbrandt. Haal de pan met de steak van de barbecue bij ca.een kerntemperatuur van ongeveer 54 graden voor een medium steak. Let op, op de plaat gaart de ribeye nog wel door.  Tip: Leg een klont (kruiden)boter op de steak….Enjoy!

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !