• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Sizzling Ribeye
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 2

Less is more! Heerlijk stuk Ribeye binnen no time op je bord! Maak het af met een beetje (kruiden)boter en geniet van het stuk meat!

Wat heb je nodig?

1 dikke Zuid-Amerikaanse Ribeye van ca. 300 gram Grof zeezout Kruidenboter (home made) of gewone (room)boter

Bereidingswijze

Haal de ribeye uit de verpakking en dep met wat keukenpapier helemaal droog. Wrijf royaal zout over de ribeye en laat nog even rusten. Plaats de pan op de grill van de barbecue en laat gloeiend (!) heet worden. Leg de ribeye in de gietijzer pan. Draai de steak na een minuut om (dit varieert bij dikte van de steak) en blijf controleren dat hij niet aanbrandt. Haal de pan met de steak van de barbecue bij ca.een kerntemperatuur van ongeveer 54 graden voor een medium steak. Let op, op de plaat gaart de ribeye nog wel door.  Tip: Leg een klont (kruiden)boter op de steak….Enjoy!

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Caveman Style, eigenlijk een oer oude kooktechniek die op dit moment weer erg populair is. Caveman Style betekent dat je het vlees direct gaart op de kolen. Hierbij gebruik je geen The Bastard rooster of Plate Setter. Het is belangrijk om The Bastard flink hoog op te stoken, zodat het vlees gelijk kan dichtschroeien. Je...
Verheug je alvast op de jaloerse blikken op het moment dat je dit uit je lunchtrommeltje tovert. De volgende keer maak je gewoon wat meer voor iedereen.