• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Rosbief Met Wit Goud
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4

De asperge is een echte seizoen groente. Alleen piepend vers zijn ze het lekkerst. Om hier zeker van te zijn wrijf je ze langs elkaar. Hoor je een vrolijke piep dan zit je goed. Wist je dat asperges, ook wel het witte goud genoemd, in vroeger tijden werden aangeprezen als afrodisiacum. We hebben het weliswaar over het oude Egypte, en wat wisten zij toen… Ze bouwden natuurlijk kolossale bouwwerken omhuld door grote geheimen, dus misschien wisten ze toch wel iets? Het is in ieder geval weer tijd voor asperges. Daarom dit zalige recept met Rosbief, een mager stuk rundvlees dat wordt gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis van een rund.

Wat heb je nodig?

800 gr rundermuis 1 el shichimi togarashi 1 st Rookhout whisky   Voor de aardappels 500 gram aardappel (klein) Grof zeezout naar smaak Olijfolie Voor de mierikswortel crème: 1 el mierikswortel 200 gr crème fraiche 100 gr mayonaise 3 takjes bieslook Groene asperges: 6 asperges Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Rosbief Bestrooi de rundermuis met de shichimi togarashi kruiden en wat zout. Voeg bij de kolen in The Bastard het rookhout toe en gaar hierop indirect het vlees ongeveer 50 minuten. Wanneer het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt, haal het van de Bastard en laat rusten. Snij vlak voor het serveren de muis in dunne plakjes.   Aardappels Was de aardappelen en kook deze vervolgens gedurende 10 minuten. Prik vervolgens de schil in en strooi hier grof zeezout over en wat olijfolie. Gaar de aardappel verder indirect op de Bastard voor ongeveer 30 minuten tot een uur. Haal ze van de bbq, verwijder de schil en pluk dan vervolgens het vlees eruit. Serveer bij de rosbief.   Mierikswortel crème Snij de bieslook super fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar.Breng de crème op smaak met zout en peper.   Asperges Snij het harde uiteinde van de asperge. Bestrijk de asperges heel licht met zonnebloemolie. Rooster de asperges mooi rondom bruin en gaar. Haal ze vervolgens van het rooster en snij in drie schuine stukken.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Caveman Style, eigenlijk een oer oude kooktechniek die op dit moment weer erg populair is. Caveman Style betekent dat je het vlees direct gaart op de kolen. Hierbij gebruik je geen The Bastard rooster of Plate Setter. Het is belangrijk om The Bastard flink hoog op te stoken, zodat het vlees gelijk kan dichtschroeien. Je...
Verheug je alvast op de jaloerse blikken op het moment dat je dit uit je lunchtrommeltje tovert. De volgende keer maak je gewoon wat meer voor iedereen.