• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Red Bastard
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 4

Op dag 4 schiep God de zeedieren. De rode poon stond in ieder geval niet vooraan bij het uitdelen van schoonheid. Het moet toch wel een van de lelijkste vissen zijn die je kan tegenkomen, maar in smaak maakt hij dat helemaal goed. Bijkomend voordeel, hij valt niet snel uit elkaar. Het is maar weer bewezen. Lelijk en lekker gaan prima samen.

Voorbereidingstijd: 30 |

Temperatuur: Geef de BBQ op zijn donder. Heet heet heet, 250 °C lijkt me wel wat

Wat heb je nodig?

– 4 rode ponen, panklaar – 4 takjes rozemarijn – 2 eetlepels olie – 2 theelepels kerriepoeder – 2 sinaasappels, in halve plakjes – 2 eetlepels boter – 2 eetlepels olie – 400 gr sjalotjes – 2 rode uien – 1 teentje knoflook – 1 eetlepel bruine suiker – 2 eetlepels witte wijn – 2 eetlepels balsamicoazijn – 1 hele steranijs

Bereidingswijze

Sjalottencompote Verhit boter en olie in de gietijzeren pan en fruit gehalveerde sjalotjes en rode uienringetjes zonder dat ze kleuren. Voeg de geperste knoflook, bruine suiker, witte wijn, balsamicoazijn en steranijs toe en laat het brouwsel 15 minuten zachtjes stoven. Laat de compote afkoelen en verwijder de steranijs, die heeft zijn werk wel gedaan. Vandaag is rood Pak 4 rode ponen, lach om hun kolderieke uitdrukking en spoel ze af met koud water. Daar houden ze van, dep ze daarna droog met keukenpapier. Snijd de ponen aan de buikzijde iets verder open en leg er takjes rozemarijn in. Bestrijk je snijponen met olie en bestrooi ze met peper, zout en kerriepoeder. Snijd ze aan beide kanten ook nog 3 keer diagonaal in en steek er plakjes sinaasappel in. E.T. poon home Geef de ponen een visklem om in te wonen en plaats ze op de hete BBQ. Je roostert ze in 10-12 minuten gaar. Keer ze halverwege nog even om. Een kerntemperatuur van 62 °C is ideaal. Wat een genot, dit zou je toch elke week moeten doen?

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !