• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Oesters met salsa van tomatillo en jalapeño
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 4

Oesters op de BBQ klaarmaken? Hell yeah! Voor dit recept gingen we langs bij Westlandpeppers, en mochten we zelf de tomatillo’s en jalapeño’s plukken. Want het mag allemaal wat spannender dan alleen wat oesters grillen en gratineren toch? Om deze oesters een extraatje te geven, smelt je wat Lardo over de oesters en de salsa. Dit is zo ongelofelijk lekker, dus zeker het proberen waard! Van plan om dit recept van oesters op je BBQ te maken? Bestel dan de tomatillo’s, jalapeño’s en nog veel meer hete pepers dan bij Westlandpeppers.

Ben jij benieuwd naar de kookvideo van dit BBQ-recept? Kijk dan op ons Instagram-account @thebastard.official

Temperatuur: 200 graden

Wat heb je nodig?

15 oesters

100 gram Lardo

10 tomatillo’s

4 jalapeños

zonnebloemolie

1

1 ui

1 limoen

1 bos koriander

zout

 

Essentials:

The Bastard Wok

The Bastard Bird Sitter

Oesters met salsa van de Bastard

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Verwarm The Bastard naar een temperatuur van 200 °C direct. Leg de Tomatillo’s en Jalapeños op het rooster en brand deze mooi zwart. Doe ze vervolgens in een blender en voeg hier de ui en steeltjes van de koriander aan toe. Maal het geheel fijn.

Zet ondertussen de Wok op The Bastard, en laat deze flink heet worden met zonnebloemolie. Voeg het mengsel van de tomatillo's en jalapeños aan de Wok toe. Tip: keer de Plate Setter om en zet de Wok erop. Pas op, het mengsel zal meteen gaan pruttelen, dus houdt een lepel bij de hand om het goed door te roeren. Blijf roeren tot het mengsel dik en donker genoeg is. Breng op smaak met wat limoen, fijn gesneden koriander en zout. Let wel op: oesters en Lardo zijn van zichzelf al zout, dus zorg dat je niet te veel zout gebruikt.

Open de oester en haal hem los van de schelp. Voeg een flinke eetlepel van de Tomatillo Salsa toe en volg het op met een dunne plak Lardo. Vul de Bastard Bird Sitter met droge linzen of bonen en leg de oesters hierop. Zet de Bird Sitter op The Bastard en doe de klep even dicht. De oesters hoeven niet gaar te zijn, het is vooral belangrijk dat de Lardo mooi gesmolten is.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !