• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

#Metoo Burger
Soort gerecht: Rund

Dit is een burger waarbij elke vleesliefhebber roept: “metoo!” Niet iedereen ziet het eten van beenmerg zitten, pech gehad; dit wordt jóúw ultieme burger. Serveer dit gerecht dus alleen aan de echte vleesliefhebber.

Wat heb je nodig?

1,2 kg rundergehakt (15-20% vet) 100 g beenmerg (vraag de slager of haal het zelf uit de botten) zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak 8 briochebroodjes boter, om in te smeren

Bereidingswijze

Maal je eigen gehakt! – of vraag het aan de slager. Zorg dat het niet te grof is, je zou het daarom nog een keer kunnen malen. Het grote geheim om gehakt super smaakvol te maken is het toevoegen van beenmerg. Haal dus merg uit de (even opgewarmde) botten en hak het fijn. Kneed het merg door het gehakt, zodat het smeuïg wordt en binding gaat geven. Kneed nog even wat langer als de burgers uit elkaar vallen. Breng op smaak met flink wat zout en zwarte peper, maak burgers van 150 gram per stuk en laat ze even rusten. Snijd de briochebroodjes open en besmeer licht met wat boter. Gaar de burgers op het rooster van The Bastard tot ze een kerntemperatuur hebben van 55-58 °C terwijl je ze een keer omdraait. Haal de burgers van het rooster en laat even rusten. Gril kort de broodjes, zonder ze te verbranden. Serveer de broodjes met het vlees.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Caveman Style, eigenlijk een oer oude kooktechniek die op dit moment weer erg populair is. Caveman Style betekent dat je het vlees direct gaart op de kolen. Hierbij gebruik je geen The Bastard rooster of Plate Setter. Het is belangrijk om The Bastard flink hoog op te stoken, zodat het vlees gelijk kan dichtschroeien. Je...
Verheug je alvast op de jaloerse blikken op het moment dat je dit uit je lunchtrommeltje tovert. De volgende keer maak je gewoon wat meer voor iedereen.