• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Longhaas Met Bagna Cauda Saus
Soort gerecht: Rund

Dit recept komt van NOSKOS, BBQ-blogger van het eerste uur. Op zijn blog, bbq-nl.com, is al 12,5 jaar een rijke verzameling van recepten te vinden. Alles over ribs, bijzondere desserts, en slimme technieken.

Kooktijd: 30 |

Voorbereidingstijd: 30 |

Temperatuur: Direct gebruik op 225-250°

Wat heb je nodig?

– 1 kilo longhaas – zout – peper Voor de bagna cauda – 3 eetlepels plantaardige olie – 2 eetlepels knoflook, ongeveer 6 tenen fijngehakt – 2 eetlepels ansjovisfilets, ongeveer 8 filets fijngehakt – 50 gram ongezouten boter – 2 eetlepels vers citroensap Gietijzeren pan voor bereiding van de saus

Bereidingswijze

Verwijder het vet en de vliezen van de longhaas. Snij de zeen eruit en snij er vier min of meer gelijke porties van. Bestrooi de longhaas met zout en peper en gril deze boven de kolen tot 48-51 °C kerntemperatuur. Gaar het niet te ver door anders is het taai, ga niet verder dan medium-rare. Ongeveer 3 minuten per kant. Haal de longhaas van de barbecue en laat rusten onder aluminiumfolie. Knijp de luchttoevoer van de barbecue zodat deze wat minder heet gaat branden. Zet een gietijzeren pan op de barbecue en verwarm er de olie in op. Voeg de knoflook en ansjovis toe en kook totdat de knoflook goudbruin is en de ansjovis is opgelost in de olie, ongeveer 3 minuten. Smelt de boter in de olie en roer daarna het citroensap door het geheel. Haal de pan van het vuur. Doe de longhaas in de pan en lepel de saus er overheen. Snij het haaks op de draad. Zo krijg je korte vezels in je mond die malser aanvoelen dan lange spiervezels. Serveer direct, schep de saus over het vlees en garneer met de peterselie.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !