• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Kabeljauw op de Cedar Wood Bbq Plank
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 4

Het is tijd om The Bastard aan te steken, je accessoires te grijpen en je voor te bereiden op een grillavontuur die je smaakpapillen zal laten dansen. Vandaag duiken we met volle overgave in de wereld van Kabeljauw op de Cedar Wood Bbq Plank.

Kabeljauw wordt in de wintermaanden ook wel skrei genoemd, omdat de vissen dan na een hele reis strandden bij de Noorse eilandengroep Lofoten. Critici zeggen wel degelijk verschil te proeven, anderen merken niks op. Wissel dit gerecht dan ook af, zomers met kabeljauw en ‘s winters skrei. Het enige wat je niet moet afwisselen is de Cedar Wood BBQ Plank, deze zorgt in beide gevallen voor een extra dosis smaak.

Voordat we ons storten in de verleidelijke wereld van het grillen van de Kabeljauw op de Ceder Wood Bbq Plank, laten we de scène even voor je schetsen. Stel je een warme zomermiddag voor, de zon werpt een gouden gloed over je achtertuinoase en The Bastard staat daar, robuust en klaar om je wereld te rocken. De verleidelijke geur van hout en gerookte heerlijkheid vult de lucht. Ben je er klaar voor? Mooi, want we gaan de geheimen onthullen van hoe je een eenvoudig kabeljauwfilet kunt transformeren tot een tongstrelend meesterwerk op de Cedar Wood BBQ Plank van The Bastard.

Maar voordat we The Bastard aansteken, hebben we onze trouwe accessoires nodig. Om te beginnen The Bastard Wooden Fire Starter. Met een simpele beweging ontbrand je een vuurzee onder je grill. De intense verbranding in de barbecue is essentieel voor de smaakervaring.

Voordat je de cederhouten plank betreedt, moet je weten wanneer je kabeljauw precies perfect gaar is. En daarvoor komt The Bastard Core Thermometer Pro van pas. Het zorgt ervoor dat je vis die sappige, makkelijk-vallende en smelt-op-de-tong textuur bereikt, waardoor je gasten versteld zullen staan van jouw kookkunsten.

Terwijl we dieper in de wereld van grillen op de Cedar Wood BBQ Plank duiken, wil je die perfecte grillstrepen op je kabeljauw bereiken. Daar komt The Bastard Cast Iron Grid om de hoek kijken, het palet van de kunstenaar voor het schroeien. Met zijn gietijzeren oppervlak en uitzonderlijke warmtebehoud, zal deze jongen je kabeljauwfilet voorzien van een pittoreske grillschroeilaag waar je gasten van zullen smullen.

Nu, het pièce de résistance – The Bastard Cedar Wood BBQ Plank! Dit culinaire juweeltje, gesneden uit het beste cederhout, infuseert je kabeljauw niet alleen met een subtiele rokerige geur, maar zorgt ook voor een gelijkmatige bereiding. Het is een match made in grill heaven.

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 15 min |

Voorbereidingstijd: 30 min |

Temperatuur: 200°C, direct

Wat heb je nodig?

• 500 gram verse kabeljauwof skrei zonder vel

• Zout

• Peper

• Verse dille

• 1 citroen in plakken

 

• Cedar wood plank

Kabeljauw op de Cedar Wood Bbq Plank

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Prep

Leg de cedar wood plank minimaal een half uur in koud water. Verwarm intussen The Bastard voor tot 200°C.

 

How to cook

Bestrooi de vis met zout en peper, leg de dille deels op de cedar wood plank en deels op de vis. Leg plakjes citroen op de kabeljauw. Plaats de cedar wood plank op het rooster van The Bastard. Sluit de deksel en laat ongeveer een kwartiertje garen. Neem na 15 minuten de cedar wood plank van het rooster.

Tip: Lekker met geroosterde asperges en gepofte aardappels met kruidenroom.

 

 

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !