• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Japanese Chuck Tender
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4 personen

Laten we die grill nog wat harder brullen, want we gaan dieper in op de culinaire kunsten van The Bastard en ontdekken nog meer onmisbare accessoires voor dit goddelijke gerecht: Japanese Chuck Tender gemaakt van diamanthaas. Dit stukje vlees, ook wel bekend als jodenhaas, vertelt een verhaal op zichzelf. Vergelijkbaar met de zachtheid van een ossenhaas, dankt de naam ‘Diamanthaas’ zijn oorsprong aan de Antwerpse en Joodse Diamantbuurt. Het is niet alleen een stukje vlees, maar een culinaire parel dat deel uitmaakt van de barbecuegeschiedenis.

Laten we beginnen met een knipoog naar de Japanse keuken, want de variant van de Diamanthaas met Japanse mayo en sojasaus van Wim van Laarhoven is een ware smaakexplosie die je smaakpapillen zal betoveren. Het samenspel van mals vlees met de rijke umami-tonen van sojasaus en de romige textuur van Japanse mayo tilt deze Japanese Chuck Tender naar een hoger niveau.

Maar wat zijn Japanese Chuck Tender zonder de juiste tools van The Bastard? Om deze smaakvolle reis compleet te maken, raden we drie accessoires aan. Ten eerste, de RVS Grid, perfect om groenten en bijgerechten te grillen terwijl de Japanese Chuck Tender hun perfectie bereiken. De Core Thermometer Pro is de tweede held hier, omdat het ervoor zorgt dat je de Diamanthaas tot in de perfectie kunt garen. En laten we de One Minute Lighter niet vergeten, een onmisbaar instrument om je barbecue snel en efficiënt op temperatuur te brengen.

Benieuwd naar alle recepten van 54 bekende, beruchte en andere Bastards? Bestel dan nu het We Can BBQ Too boek. 

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 20 minuten |

Voorbereidingstijd: 10 minuten |

Temperatuur: 150 °C

Wat heb je nodig?

  • 4 diamanthazen (ca. 600 gram)
  • 1,5 eetlepels steak rub naar keuze
  • 2 bosuitjes 
  • Japanse mayonaise (Kewpie)
  • 2 eetlepels gebakken uitjes 
  • Sojasaus (Kikkoman) 
Japanese chuck tender

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Ontvlies de diemanthazen en rub ze in met een steak rub die jij lekker vindt. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Verwarm The Bastard naar 150 °C. Als die goed op temperatuur is, leg je de diamanthazen op het gietijzeren rooster. Doe dit voor ongeveer 20 minuten en houd ondertussen goed de kerntemperatuur in de gaten. Als de diamanthazen een kerntemperatuur van 53 °C hebben bereikt, dan zijn ze klaar. 

Laat het vlees hierna 5 minuten rusten en snijd ze vervolgens in mooie dunne plakken. Sprenkel er wat sojasaus overheen, dan de gesneden bosuitjes, vervolgens de gebakken uitjes en top af met wat Japanse mayonaise. 

TIP:  zet het recept naar je eigen hand en varieer met hoeveelheden. 

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !