• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Grilled Caesar Salad
Soort gerecht: Gevogelte
Aantal personen: 4

Bij een goede BBQ hoort een goede salade. Maak deze keizer der salades dan gelijk boven het vuur als je grill toch al staat te gloeien. De rokerige smaak geeft weer een diepere dimensie aan de bekende combinatie van Romaine sla, Parmezaan en gegrilde kip.

Kooktijd: 30 |

Temperatuur: 200°, direct

Wat heb je nodig?

– 2 kipfilets – 1 teen knoflook – Zeezout – 4 ansjovisfilets – 1 eierdooier – Sap van een halve citroen – Olijfolie – 1 stuk Parmezaanse kaas – Versgemalen zwarte peper – 4 sneden brood – 3 kroppen Romaine sla klein

Bereidingswijze

Je gelooft het niet, maar de BBQ moet aan. Tijd voor wat ouderwets geweld. Leg de kipfilets tussen twee stukken huishoudfolie en sla ze gelijkmatig plat met een deegroller. Niet tot moes, dat is een ander gerecht. Kruid de kipfilets vervolgens met peper en zout en grill ze verzoenend tot ze gaar zijn. Een kerntemperatuur van 72 °C is prima. Dress to impress Knijp de knoflook uit in een kom. Voeg de ansjovis toe en prak het door elkaar met een vork. Als je een vijzel hebt, dan is dit het moment om dat ding eens te gebruiken. Eigeel erbij en mengen. Voeg nu het citroensap toe en schenk er vervolgens gelijkmatig 120 ml olijfolie bij. Let op, als je een dressing met olijfolie in een keukenmachine maakt, wordt het snel bitter. Neem dus de moeite voor het betere handwerk. We gaan weer grillen. Besmeer het brood met een kwastje met olijfolie. Als je nog een teentje knoflook hebt, snijd die dan doormidden en wrijf het brood daarmee in. Grill het brood aan beide kanten. Snijd nu de kroppen Romaine sla in 4 kwarten. Grill de binnenkant totdat je mooie grill marks hebt. Een goede Caesar Salad staat of valt bij hoe je hem presenteert. Bouw de salade dus mooi op: per bord 3 stukken Romaine sla waarover je de dressing, gesneden repen kipfilets en het brood ritmisch verdeelt. Maak de salade af door de kaas royaal over de salade te raspen. Ziet het er rommelig uit? Bedenk dan dat Caesar Cardini de salade ooit improviseerde als noodgreep. Dus wat kan je eigenlijk gebeuren?

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !