• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Gerookte Zalmforel met schelpjes en oesters 
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 4 personen

Stap binnen in een culinair genot terwijl we je meenemen op een smaakvolle reis met ons meesterlijke gerecht: de verrukkelijke Gerookte Zalmforel met schelpjes en oesters, prachtig gepresenteerd te midden van een weelde aan schelpen en oesters. Dit buitengewone recept echte Bastard recept belooft een ware oceaan van smaak die je smaakpapillen zal betoveren en doen dansen van vreugde.

De zalmforel, een juweel uit de diepten van de zee, ondergaat een geweldige meticuleuze rookprocedure tot in de perfectie, waarbij elke vezel doordrenkt wordt met een symfonie van smaken. De rook, doordrenkt met nuances van eikenhout en zorgvuldig geselecteerde kruiden, transformeert deze vis tot een delicatesse die je zintuigen betovert. De smaak van de zacht gegaarde zalm is een ware kunstvorm, en met elke verrukkelijke hap proef je de meesterlijke toewijding aan het creëren van een onvergetelijke eetervaring.

De schelpen en oesters die het gerecht omringen, voegen een sublieme dimensie van zeevruchtensmaak toe, als een melodieus koor van de oceaan dat harmonieus samenkomt op je bord. De zilte frisheid van de oceaan wordt perfect vastgelegd in elk sappig stukje, een ware hulde aan de rijkdom van de zee.

En wat is nu een betere metgezel voor dit epische culinaire avontuur dan een ambachtelijk gebrouwen bier van de befaamde Uiltje Brewing Company? Het bier, doordrenkt met creativiteit en vakmanschap, biedt een unieke smaakervaring die naadloos samenvloeit met de verfijnde zalmforel. Bij elke slok ontdek je nieuwe lagen van harmonie tussen het bier en de gerechten, een dans van smaken die je smaakpapillen streelt en je ziel vervult met genot. Steek je Bastard op een veilige manier aan met The Bastard One Minute Lighter.

Dus hef je glas en proost op dit heerlijke recept voor Gerookte Zalmforel met schelpjes en oesters, een eerbetoon aan de kunst van gastronomie en ambachtelijk brouwen. Laat je verwonderen, laat je betoveren, en laat je smaakpapillen de vrije loop in dit festijn van smaken en aroma’s.

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 15 minuten |

Voorbereidingstijd: 5 mnuten |

Temperatuur: 180°C

Wat heb je nodig?

4 kleine zalmforellen (zelfde grootte), buikholte schoon 

4 el rookmot 

500 g kokkels of andere schelpjes  

4 oesters, bijv. wilde Waddenoesters 

Zeekraal, kort geblancheerd 

½ bosje dille  

4 el cressblaadjes 

6 el citroen mayonaise 

1 citroen, gehalveerd 

3 el augurken plakjes 

1 el chili olie 

1 tl Hot sauce 

Gerookte zalmforel met schelpjes en oesters

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Steek de Bastard aan en wacht tot deze een temperatuur van 80 °C heeft en schep de rookmot op de hete kooltjes. 

Leg de forellen op de grillplaat en rook ze tot ze een kerntemperatuur van 70°C hebben bereikt. Haal de gerookte forellen van de BBQ en stook de Bastard op tot deze een temperatuur van 180 °C heeft.  

Doe de kokkels in een grote skillet en stoom ze samen met de oesters op de hete grillplaat tot de schelpen zich openen.  

Garneer de vis met de zeekraal, dille en de cressblaadjes en geef de citroen-mayonaise, chili olie, citroen, plakjes augurk en hot sauce er apart bij. 

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !