• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Diamonds Are Forever
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4

Hij is al fingerlicking good, maar met een diamanthaas word je BBQ pas echt een juweel. De term diamant komt van het Oudgriekse woord voor ‘onverslaanbaar’, dus de lat ligt direct hoger dan de maximale temperatuur die een Bastard ooit heeft aangetikt.

De oorsprong van dit culinaire meesterwerk voert ons terug naar de uitgestrekte vlaktes van Zuid-Amerika, waar de traditie van het grillen van vlees diep geworteld is in de lokale cultuur. Het is daar, tussen de pampa’s en de gaucho’s, dat de diamanthaas zijn reputatie als de koning van de barbecue heeft verdiend. Afkomstig van het malse en sappige deel van het rund, wordt de diamanthaas met uiterste zorg en precisie bereid.

Wat dit gerecht zo speciaal maakt, is niet alleen de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees, maar ook de unieke smaakbeleving die het met zich meebrengt. De diamanthaas staat bekend om zijn boterzachte textuur en rijke smaak, die bij elke hap een ware smaaksensatie teweegbrengt. Met zijn perfect uitgebalanceerde marmering en sappige consistentie, is de diamanthaas een symbool van luxe en verfijning, dat elke barbecue transformeert tot een onvergetelijke ervaring.

Denk naast dit heerlijke recept voor diamanthaas natuurlijk ook aan veiligheid. Dit kan je heel handig doen met onze Fiber Thermo Gloves. Ze zijn gemaakt van Nomex en Kevlar, zeer hittebestendig en super stevig. Ook is onze The Bastard Apron een echte must-have. Naast dat hij je kleding beschermt van vetvlekken en spetters is hij ook nog eens super stylish!

Houdt ook onze Instagram pagina in de gaten voor nog meer lekkere gerechten: thebastard.official

Kooktijd: 60 |

Voorbereidingstijd: 40 |

Temperatuur: 200° ,indirect

Wat heb je nodig?

– 4 diamanthazen – Olijfolie – Bosui – 2 zoete paprika’s – 200 gr bacon – 1 hele knoflook – Zout en peper – BBQ Saus – Steak Rub

diamanthaas

Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!

Bereidingswijze

Gepofte knoflook heeft een veel zachtere smaak dan rauwe knoflook. Pak de bol knoflook, snijd alleen de top eraf en smeer die in met olijfolie, zout en peper. Geef de knoflook een jasje van aluminiumfolie en pof hem 45 minuten op je BBQ van 200 °C. Check of de knoflook zacht is. If so, knijp de knoflook uit de schil. Don’t rub your cattle the wrong way. Masseer de diamanthaas met de rub rondom in. Rol de haas stevig in vershoudfolie en laat het in de koeling nagenieten tot de bereiding. Snijd bosui en paprika in ringetjes en reepjes. Bak de bacon knapperig in een gietijzeren pannetje. Laat de bacon uitlekken op een velletje papier de cuisine. Als de bacon hard is geworden, mag je hem verknisperen. Dat is geen echt woord, maar je weet wat er wordt bedoeld. Grill de paprikareepjes in hetzelfde pannetje. Nu komt het spektakelstuk: grill de diamanthazen in 10 minuten naar een kern van 52 °C. Laat ze daarna rustig 15 minuten onder folie het haasje zijn. Voeg bacon, paprika, gepofte knoflook, peper en een flinke scheut saus in een kommetje samen en roer het geheel goed door. Snijd de diamanthaas en maak de boel af met wat lepels van je garnering. Wat bosui-ringetjes en een streepje saus zorgen voor een fonkelend eindresultaat. Tot slot … een diamanthaas weegt tussen de 300 en 400 gram. In vaktermen is dat tussen de 1.500 en 2.000 karaat. Altijd handig om te weten.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !