• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Daimonds Are Forever
Soort gerecht: Rund

Hij is al fingerlicking good, maar met een diamanthaas wordt je BBQ pas echt een juweel. De term diamant komt van het Oudgriekse woord voor ‘onverslaanbaar’, dus de lat ligt direct hoger dan de maximale temperatuur die een Bastard ooit heeft aangetikt.

Wat heb je nodig?

– 4 diamanthazen – Olijfolie – Bosui – 2 zoete paprika’s – 200 gr bacon – 1 hele knoflook – Zout en peper – BBQ Saus – Steak Rub

Bereidingswijze

Gepofte knoflook heeft een veel zachtere smaak dan rauwe knoflook. Pak de bol knoflook, snijd alleen de top eraf en smeer die in met olijfolie, zout en peper. Geef de knoflook een jasje van aluminiumfolie en pof hem 45 minuten op je BBQ van 200 °C. Check of de knoflook zacht is. If so, knijp de knoflook uit de schil. Don’t rub your cattle the wrong way. Masseer de diamanthaas met de rub rondom in. Rol de haas stevig in vershoudfolie en laat het in de koeling nagenieten tot de bereiding. Snijd bosui en paprika in ringetjes en reepjes. Bak de bacon knapperig in een gietijzeren pannetje. Laat de bacon uitlekken op een velletje papier de cuisine. Als de bacon hard is geworden, mag je hem verknisperen. Dat is geen echt woord, maar je weet wat er wordt bedoeld. Grill de paprikareepjes in hetzelfde pannetje. Nu komt het spektakelstuk: grill de diamanthazen in 10 minuten naar een kern van 52 °C. Laat ze daarna rustig 15 minuten onder folie het haasje zijn. Voeg bacon, paprika, gepofte knoflook, peper en een flinke scheut saus in een kommetje samen en roer het geheel goed door. Snijd de diamanthaas en maak de boel af met wat lepels van je garnering. Wat bosui-ringetjes en een streepje saus zorgen voor een fonkelend eindresultaat. Tot slot … een diamanthaas weegt tussen de 300 en 400 gram. In vaktermen is dat tussen de 1.500 en 2.000 karaat. Altijd handig om te weten.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Caveman Style, eigenlijk een oer oude kooktechniek die op dit moment weer erg populair is. Caveman Style betekent dat je het vlees direct gaart op de kolen. Hierbij gebruik je geen The Bastard rooster of Plate Setter. Het is belangrijk om The Bastard flink hoog op te stoken, zodat het vlees gelijk kan dichtschroeien. Je...
Verheug je alvast op de jaloerse blikken op het moment dat je dit uit je lunchtrommeltje tovert. De volgende keer maak je gewoon wat meer voor iedereen.