• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Chez Indonees
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4

Hachee wordt gerekend tot de typisch Nederlandse keuken. Het is waarschijnlijk in middeleeuwse kastelen ontstaan door resten braadvlees opnieuw te gebruiken en lekker mals te stoven. Maar dat kan ook anders. Want voor je het weet, zit je mentaal op Bali je een ongeluk te genieten van de ultieme vrijheid, je gehuurde scooter en deze Indonesische variant van hachee.

Wat heb je nodig?

– 500 gr bavette – Peper – Zout – 1 teen knoflook – 100 gr boter – 2 kruidnagels – 1 kg uien gepeld – 1 scheut rode wijn – 4 eetlepels zoete ketjap – 1 eetlepel sambal – 1-2 eetlepels tomatenpuree – 1 scheutje rode wijnazijn – 1 theelepel bruine suiker – 1 laurierblad

Bereidingswijze

Prep Denk aan het uitzicht over zee bij de Poeroe Oeloewatoe in Pecatu op Bali. Zet de schuiven en het deksel open en zweep je kamado tot 180 °C. Plaats de gietijzeren pan op het rooster en smelt de boter. Snijd de bavette in kleine stukken en braad deze een paar minuten aan alle kanten aan. Snijd dan de knoflook en uien in grove stukken en voeg deze samen met de complete range aan overige ingrediënten toe aan de bavette. Kind kan de hachee doen. Laat het geheel zachtjes 1 à 2 uur pruttelen tot het vlees mooi zacht is. Dat geeft je uitgebreid de tijd om nog eens melancholisch door die vakantiefoto’s te swipen. Dit gerecht combineert prima met B44 Flintstone Veggies of met aardappelpuree. En die rode wijn min één scheut gaat er ook prima bij.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Caveman Style, eigenlijk een oer oude kooktechniek die op dit moment weer erg populair is. Caveman Style betekent dat je het vlees direct gaart op de kolen. Hierbij gebruik je geen The Bastard rooster of Plate Setter. Het is belangrijk om The Bastard flink hoog op te stoken, zodat het vlees gelijk kan dichtschroeien. Je...
Verheug je alvast op de jaloerse blikken op het moment dat je dit uit je lunchtrommeltje tovert. De volgende keer maak je gewoon wat meer voor iedereen.