• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Carpetbag Steak Met Cavolo Nero
Soort gerecht: Rund
Aantal personen: 4

Save the best for last. Dit is het beste van twee werelden, dus geef nog één keer alles voor dit laatste gerecht. De heilige combinatie van wat loopt en zwemt. Veelbesproken, vaak bejubeld … surf ‘n’ turf. Niemand weet waar die naam vandaan komt, maar het ligt lekker in de mond, net als de smaak. Getipt door de leukste oesterman, Marcus van Zilt & Zalig.

Voorbereidingstijd: 45 |

Temperatuur: 225 °C, direct.

Wat heb je nodig?

Carpetbag Steak 4 ossenhaas steaks van ca. 250 gr 18 oesters 4 lange plakjes bacon Knoflookboter 150 gr boter 6 teentjes knoflook Een bosje platte peterselie Halve citroen 3 ansjovisfilets Oestervocht Cavolo nero 400 gr Cavolo nero 2 eetlepels arachide-olie 3 eetlepels sesamzaad, het liefst zwart 1 theelepel chilipoeder 2 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze

Alvast een preppy new year Snijd de peterselie fijn en pers een halve citroen. Open al je culinaire registers en de oesters en meng de ingrediënten voor de knoflookboter door elkaar. Snijd de steaks aan de zijkant open zoals een hamburgerbroodje, maar snijd ze niet helemaal door uit respect voor de titel van dit gerecht. Vul elke steak met 3 oesters en een lepel knoflookboter. Prik met een cocktailprikker de steak weer dicht en omwikkel de steaks met bacon. Maak die ook vast met een cocktailprikker. Besprenkel de steaks royaal met zout. Snijd de Cavolo nero, ofwel palmkool in grove repen. Tijd voor vuurwerk Stook je BBQ goed heet alsof het je laatste dag is en grill de steak ca. 3 minuten aan elke kant. Controleer de temperatuur tot 50 °C. Smeer de steaks nu in met wat knoflookboter en grill nog een minuut aan elke kant. Met 55 °C is de steak medium-rare. Cavolo Nero al dente Verwarm de arachide-olie in de gietijzeren pan en plaats deze op het rooster van de hete BBQ. Roerbak de gesneden Cavolo nero in ca. 7 minuten beetgaar. Voeg sesamzaad en de chilipoeder toe en roerbak het geheel nog ca. 1 minuut. Blus de Cavolo nero vervolgens goedkeurend af met sojasaus.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !