• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Cape Cod
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 4

Beukende golven. Lange stranden. Kennedy’s en stoere vissers uit Massachusetts. Grill je eigen Kaap Kabeljauw op een eilandje van tagliatelle.

Kooktijd: 30 |

Temperatuur: 200°, direct

Wat heb je nodig?

– 4 kabeljauw(haas)filets zonder huid – 1 teen knoflook – 2 eetlepels verse tijm – Olijfolie – Grove peper – Zout – 4 strengen trostomaatjes – 600 gr tagliatelle droog – 2 eierdooiers

Bereidingswijze

Prep Marineer de kabeljauw met geperste knoflook, geriste tijm, en olijfolie. Maak met een beetje zout brakwater en breng het met een scheutje olie aan de kook. Timing is of the essence. Verse pasta heeft minder tijd nodig dan droge. Kookde tagliatelle volgens aanwijzing op de verpakking. Na het afgieten roer je er 2 eidooiers doorheen, nog wat verse peper erover en basta. Grill de tomaatjes boven direct vuur en houd ze warm. Grill de kabeljauw tot het punt dat deze mooi breekt in lamellen. Als de kabeljauw een kerntemperatuur van 60 °C heeft kan het feest beginnen. Maak een nest van de pasta, leg de kabeljauw erop, dresseer de tomaatjes met ferme hand. En je hebt een prachtig kleurrijk, smaakvol bord in een recordtijd.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !