• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Bad Boy Beef Jerky
Soort gerecht: Rund

Je hoeft niet van voetbal te houden om de Champions League ineens super spannend te vinden. Of neem de Formule 1 met onze Max. En eerlijk is eerlijk, Dumoulin vinden we net zo mooi. Genoeg momenten dus om nagelbijtend op de bank te schreeuwen voor de overwinning. Maar nog beter is het om je nagels te sparen en te smullen van zelfgemaakte Beef Jerky. Zie hier het recept.

Kooktijd: 180 |

Voorbereidingstijd: 30 |

Temperatuur: 80 °C, indirect. Met lekker veel rook.

Wat heb je nodig?

1 kilo rundvlees (vraag je slager een rolladestuk heel dun te snijden, tegen de draad in. Of als je wilt kauwen, met de draad mee). Voor de marinade 4 teentjes knoflook, fijngesneden 150 ml sojasaus 50 ml worcestersaus 100 g basterdsuiker 2 tl uienpoeder 2 tl chilivlokken 2 el versgemalen zwarte peper 250 ml stevig bier Verder nodig afsluitbare plastic zak grill expander (optioneel) rooksnippers smokerbox luchtdichte trommel of zak

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade goed, en stop dit mengsel in een plastic zak. Voeg vervolgens het vlees bij de marinade en meng het stevig. Laat het ten minste 8 uur marineren. Hoe langer, hoe meer smaak. Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Het is handig om het rooster alvast vol met lapjes vlees te leggen, zonder dat deze op de Bastard ligt. Gebruik een grill expander als je meer ruimte nodig hebt of als je een dubbele batch maakt. Steek The Bastard aan en houd de temperatuur heel laag. Vul de smokerbox met rookmot en leg de smokerbox op de houtskool. Leg de plate setter en het rooster met vlees op The Bastard. Laat 2 tot 3 uur liggen; de lapjes vlees moeten niet te krokant worden, maar ook zeker niet te vlezig. Laat de Beef Jerky goed afkoelen en bewaar in een droge, luchtdichte trommel of zak. Gekoeld is deze heerlijke snack 2 tot 3 weken houdbaar (als het dan nog niet op is). Pak de afstandsbediening..

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !