• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Bad Boy Beef Jerky
Soort gerecht: Rund

Je hoeft niet van voetbal te houden om de Champions League ineens super spannend te vinden. Of neem de Formule 1 met onze Max. En eerlijk is eerlijk, Dumoulin vinden we net zo mooi. Genoeg momenten dus om nagelbijtend op de bank te schreeuwen voor de overwinning. Maar nog beter is het om je nagels te sparen en te smullen van zelfgemaakte Beef Jerky. Zie hier het recept.

Wat heb je nodig?

1 kilo rundvlees (vraag je slager een rolladestuk heel dun te snijden, tegen de draad in. Of als je wilt kauwen, met de draad mee). Voor de marinade 4 teentjes knoflook, fijngesneden 150 ml sojasaus 50 ml worcestersaus 100 g basterdsuiker 2 tl uienpoeder 2 tl chilivlokken 2 el versgemalen zwarte peper 250 ml stevig bier Verder nodig afsluitbare plastic zak grill expander (optioneel) rooksnippers smokerbox luchtdichte trommel of zak

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade goed, en stop dit mengsel in een plastic zak. Voeg vervolgens het vlees bij de marinade en meng het stevig. Laat het ten minste 8 uur marineren. Hoe langer, hoe meer smaak. Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Het is handig om het rooster alvast vol met lapjes vlees te leggen, zonder dat deze op de Bastard ligt. Gebruik een grill expander als je meer ruimte nodig hebt of als je een dubbele batch maakt. Steek The Bastard aan en houd de temperatuur heel laag. Vul de smokerbox met rookmot en leg de smokerbox op de houtskool. Leg de plate setter en het rooster met vlees op The Bastard. Laat 2 tot 3 uur liggen; de lapjes vlees moeten niet te krokant worden, maar ook zeker niet te vlezig. Laat de Beef Jerky goed afkoelen en bewaar in een droge, luchtdichte trommel of zak. Gekoeld is deze heerlijke snack 2 tot 3 weken houdbaar (als het dan nog niet op is). Pak de afstandsbediening..

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Caveman Style, eigenlijk een oer oude kooktechniek die op dit moment weer erg populair is. Caveman Style betekent dat je het vlees direct gaart op de kolen. Hierbij gebruik je geen The Bastard rooster of Plate Setter. Het is belangrijk om The Bastard flink hoog op te stoken, zodat het vlees gelijk kan dichtschroeien. Je...
Verheug je alvast op de jaloerse blikken op het moment dat je dit uit je lunchtrommeltje tovert. De volgende keer maak je gewoon wat meer voor iedereen.