• Accessoires
  • Recepten
  • Support
Al Ca Poon
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 4 personen

Misschien is de poon niet het mooiste visje uit de zee, maar Ben laat met deze creatie maar weer eens zien dat het in het leven niet om het uiterlijk gaat. Gemarineerd met Allbrine Nr. 1 en extra op smaak gebracht met whisky rookhoutchunks. Het innerlijk, dat maakt alles goed!

Temperatuur: 120 °C indirect

Wat heb je nodig?

  • 250 gram Grate Goods Allbrine Nr. 1 (pot á 800 gram)
  • 4 grote rode ponen 

Bereidingswijze

Maak een natte pekel van de Grate Goods Allrbine Nr.1 en leg daar de rode ponen ca. 6 uur in. 

Steek The Bastard aan voor een low and slow sessie op 120 °C indirect. Droog de ponen af met keukenpapier. Snijd het vel langs de ruggengraat vanaf de kop tot aan de staart aan beide kanten in. Ook echter de kop doe je dat. Dit zorgt ervoor dat het vel na het roken makkelijk te verwijderen is en je het visvlees zo van de graat kan lepelen. Voeg de eiken rookhoutchunks afkomstig van whiskyvaten toe. 

Als The Bastard de juiste temperatuur heeft bereikt en het rookhout begint te roken, plaats je de ponen op het rooster met wat van de Allbrine van Grate Goods. Wacht ongeveer een uur totdat de ponen een kerntemperatuur hebben bereikt van 65 °C. 

Haal de ponen van The Bastard en laat ze even rusten. Trek het vel van de kop naar de staart zodat de filet van de poon bloot komt te liggen. Steek je vork erin en geniet van deze heerlijke rode ponen. 

Benieuwd naar alle recepten van 54 bekende, beruchte en andere Bastards? Bestel dan nu het We Can BBQ Too boek. 

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !