• Of het nu sneeuwt of juist bloedheet is, The Bastard staat buiten op je te wachten om een mooi stuk vlees, een verrassende groente of verse vis te bereiden.

    • Meet the
     accessories
 • Recepten
 • Contact
    • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Al Ca Poon
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 4 personen

Misschien is de poon niet het mooiste visje uit de zee, maar Ben laat met deze creatie maar weer eens zien dat het in het leven niet om het uiterlijk gaat. Gemarineerd met Allbrine Nr. 1 en extra op smaak gebracht met whisky rookhoutchunks. Het innerlijk, dat maakt alles goed!

Temperatuur: 120 °C indirect

Wat heb je nodig?

 • 250 gram Grate Goods Allbrine Nr. 1 (pot á 800 gram)
 • 4 grote rode ponen 

Bereidingswijze

Maak een natte pekel van de Grate Goods Allrbine Nr.1 en leg daar de rode ponen ca. 6 uur in. 

Steek The Bastard aan voor een low and slow sessie op 120 °C indirect. Droog de ponen af met keukenpapier. Snijd het vel langs de ruggengraat vanaf de kop tot aan de staart aan beide kanten in. Ook echter de kop doe je dat. Dit zorgt ervoor dat het vel na het roken makkelijk te verwijderen is en je het visvlees zo van de graat kan lepelen. Voeg de eiken rookhoutchunks afkomstig van whiskyvaten toe. 

Als The Bastard de juiste temperatuur heeft bereikt en het rookhout begint te roken, plaats je de ponen op het rooster met wat van de Allbrine van Grate Goods. Wacht ongeveer een uur totdat de ponen een kerntemperatuur hebben bereikt van 65 °C. 

Haal de ponen van The Bastard en laat ze even rusten. Trek het vel van de kop naar de staart zodat de filet van de poon bloot komt te liggen. Steek je vork erin en geniet van deze heerlijke rode ponen. 

Benieuwd naar alle recepten van 54 bekende, beruchte en andere Bastards? Bestel dan nu het We Can BBQ Too boek. 

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Een zeebaars in zoutkorst ken je misschien wel, maar wat dacht je van een zeebaars in een zwarte zoutkorst van de BBQ? De zwarte zoutkorst maak je door inktvisinkt te gebruiken. Een zoutkorst klinkt misschien raar en je denkt dat je vis hartstikke zout zal smaken, maar in tegendeel. Het zout zorgt er namelijk voor...
Oesters op de BBQ klaarmaken? Hell yeah! Voor dit recept gingen we langs bij Westlandpeppers, en mochten we zelf de tomatillo’s en jalapeño’s plukken. Want het mag allemaal wat spannender dan alleen wat oesters grillen en gratineren toch? Om deze oesters een extraatje te geven, smelt je wat lardo over de oesters en de salsa....
Ben jij ook zo gek op burgers? Ga dan eens voor een burger met vis in plaats van vlees. De frisse smaken zullen je verrassen! Deze tonijnsteak burger van The Bastard is een zomers BBQ-recept. Schrik niet van de ingrediënten, veel zul je al in huis hebben. Vlam je BBQ maar aan!
Geen shortcuts deze keer, maar een leuk projectje. Met de wodka en rode biet krijg je een spectaculair gekleurde zalm. Heerlijk