• Accessoires
  • Recepten
  • Contact
        • Beluister hier de lievelingsnummers van onze eigen Bastard ambassadeurs!

Al Ca Poon
Soort gerecht: Vis
Aantal personen: 4 personen

Misschien is de poon niet het mooiste visje uit de zee, maar Ben laat met deze creatie maar weer eens zien dat het in het leven niet om het uiterlijk gaat. Gemarineerd met Allbrine Nr. 1 en extra op smaak gebracht met whisky rookhoutchunks. Het innerlijk, dat maakt alles goed!

Temperatuur: 120 °C indirect

Wat heb je nodig?

  • 250 gram Grate Goods Allbrine Nr. 1 (pot á 800 gram)
  • 4 grote rode ponen 

Bereidingswijze

Maak een natte pekel van de Grate Goods Allrbine Nr.1 en leg daar de rode ponen ca. 6 uur in. 

Steek The Bastard aan voor een low and slow sessie op 120 °C indirect. Droog de ponen af met keukenpapier. Snijd het vel langs de ruggengraat vanaf de kop tot aan de staart aan beide kanten in. Ook echter de kop doe je dat. Dit zorgt ervoor dat het vel na het roken makkelijk te verwijderen is en je het visvlees zo van de graat kan lepelen. Voeg de eiken rookhoutchunks afkomstig van whiskyvaten toe. 

Als The Bastard de juiste temperatuur heeft bereikt en het rookhout begint te roken, plaats je de ponen op het rooster met wat van de Allbrine van Grate Goods. Wacht ongeveer een uur totdat de ponen een kerntemperatuur hebben bereikt van 65 °C. 

Haal de ponen van The Bastard en laat ze even rusten. Trek het vel van de kop naar de staart zodat de filet van de poon bloot komt te liggen. Steek je vork erin en geniet van deze heerlijke rode ponen. 

Benieuwd naar alle recepten van 54 bekende, beruchte en andere Bastards? Bestel dan nu het We Can BBQ Too boek. 

Heb je het gemaakt? Share on social #BASTARDCOOKING en laat ons meegenieten !

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de lekkerste recepten en mooie acties en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ook lekker...

Nog meer overheerlijke recepten binnen hetzelfde type als bovenstaand gerecht.
Pissaladière is een heerlijk Provençaals gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Franse keuken. Het is een soort platte taart, traditioneel gemaakt met een knapperige bodem van brooddeeg, rijkelijk bedekt met gekarameliseerde uien, ansjovisfilets, zwarte olijven en Provençaalse kruiden. Deze combinatie van smaken resulteert in een verrukkelijke lekkernij die perfect is voor liefhebbers van hartige...
Stel je voor: vers gestoomde kreeft, zorgvuldig van zijn schelp gehaald en vervolgens gemengd met romige mayonaise en citroensap. Dit geheel wordt op een knapperig geroosterd hotdogbroodje geserveerd en afgemaakt met een flinke klodder gesmolten boter en verse bieslook. Dat is wat wij noemen een echte Lobster Roll – een klassieker uit de zee die...
Een gerecht voor tijdens de borrel klaarmaken op jouw Bastard? Zeker! Deze pittige en knapperige Thaise viskoekjes vallen onder de categorie finger food en ze zijn ook nog eens super makkelijk om te maken. Voor dit recept doet de keukenmachine het meeste werk, waarna jij de koekjes in een laagje olie heerlijk knapperig en krokant...