THE BASTARD HOT TALENT

Warm welkom

Welkom bij The Bastard Hot Talent, waar passie voor smaak en creativiteit samenkomen! In deze unieke samenwerking tussen The Bastard, Westland Peppers en de gerenommeerde TV-chef Per de Man, nodigen we jou uit om de wereld van hete sauzen te verkennen en je culinaire grenzen te verleggen.

Bereid je voor op een avontuur vol smaakexplosies en gastronomische ontdekkingen terwijl we samen op zoek gaan naar de ultieme hotsauce.

Wat is The Bastard Hot Talent?

The Bastard Hot Talent is veel meer dan alleen een kookwedstrijd. Het is een platform dat je meeneemt op een boeiende reis door de kunst van het fermenteren van pepers en het creëren van sensationele hotsauces. Onder leiding van de ervaren Per de Man leer je niet alleen de technieken van het sauzen maken, maar ontdek je ook de geheimen achter het balanceren van smaken en het toevoegen van een vleugje pit aan je gerechten.

Dit is jouw kans om je passie voor koken te tonen en je eigen stempel te drukken op de wereld van hete sauzen.

PEPERS, PEPERS PEPERS

Over Westlandpeppers

In 1930 startte Hendrik Boekestijn het bedrijf dat nu bekend staat als Westlandpeppers. Wat begon met het telen van druiven, perziken, prei en bloemkool, groeide onder leiding van zijn zoon Pieter uit tot een onderneming met een breed assortiment pepers en snackpaprika’s. Nu, met zijn drie zoons Henk, Dolf en Pieter aan het roer, heeft Westlandpeppers zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf. Zelfs de vierde generatie is al actief binnen het bedrijf. Naast leveringen aan groothandelaren en supermarkten bedienen ze sinds 2013 ook horecabedrijven en particulieren via hun webshop.

Teelt

In de kassen van Westlandpeppers worden diverse soorten pepers en paprika’s geteeld, waaronder de bekende rode, gele en groene varianten, maar ook specialiteiten zoals Habanero, Pimientos de Padron, Jalapeño en Poblano. Elke soort heeft zijn eigen afdeling in de kas, waarbij de teeltwijze wordt afgestemd op het optimale klimaat.

 

Het is ook mogelijk om bestellingen bij ons af te halen in De Lier.

Hoe maak je Hotsauce?

Hoe fermenteer je pepers?

Voordat je je eigen hotsauce kunt maken, is het essentieel om te begrijpen hoe fermentatie werkt. Fermentatie is een eeuwenoude techniek die wordt gebruikt om voedsel te bewaren en smaken te ontwikkelen. Bij het fermenteren van pepers is het belangrijk om een zoute pekel te maken door 2% zout toe te voegen aan het totale gewicht van het water en de pepers of andere ingrediënten. Snijd de pepers in stukjes en doe ze in een glazen pot, giet de pekel eroverheen en laat de natuur zijn werk doen.

 Waar moet je op letten bij hete pepers?

Bij het werken met hete pepers is voorzichtigheid geboden. Draag handschoenen om je handen te beschermen tegen de hitte van de pepers en vermijd contact met gevoelige delen van je lichaam. Zorg voor goede ventilatie tijdens het snijden en fermenteren van pepers om prikkelende dampen te voorkomen.

Tips & tricks

  • Experimenteer met verschillende soorten pepers en kruiden om unieke smaakcombinaties te creëren.
  • Pas de fermentatietijd aan naar je persoonlijke smaakvoorkeur.
  • Wees niet bang om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen tijdens het maken van je hotsauce.

De wedstrijd

Het verloop van de wedstrijd

De wedstrijd bij The Bastard Hot Talent draait om jouw talent en creativiteit als sauzenmaker. Na het bekijken van onze inspirerende video’s nodigen we je uit om je eigen hotsauce te maken en het recept met ons te delen. Maar daar stopt het niet! De meest getalenteerde deelnemers krijgen de kans om hun culinaire meesterwerken te presenteren aan een deskundige jury. Bij Black Smoke in Rotterdam worden de beste sauzen en BBQ gerechten beoordeeld door niemand minder dan Jord Althuizen, Tom de Groote en Per de Man. Een kans die je niet wilt missen om je talent te tonen en jezelf te bewijzen als een ware sauzenmaker. Met als hoofdprijs! Je eigen hot sauce geproduceerd door Westland Peppers!
 
 

Hoe kan je meedoen?

Wil je deelnemen aan deze smaakvolle uitdaging? Het enige wat je hoeft te doen is je fermentatiekit bestellen op www.westlandpeppers.nl en je creativiteit de vrije loop laten. Met de fermentatiekit heb je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan en je eigen hotsauce te maken. Van verse pepers tot speciale kruiden, we hebben alles voor je klaargezet.
 

Bestel vandaag nog je kit en tag ons @thebastardofficial  en deel je culinaire avontuur via instragram met #bastardhottalent

Bestel nu!

Maak je eigen gefermenteerde hotsauce met dit pakket! 

Ga met deze kit direct aan de slag om een Habanero Hot Sauce of Mexicaanse Hot Sauce met gedroogde pepers te maken of bestel de fermentatie kit los en ga zelf aan de slag met je favoriete pepers.

 

Is fermenteren moeilijk? Nee, helemaal niet!

Blijf op de hoogte

Wil je geen enkel nieuwtje missen over The Bastard Hot Talent? Blijf op de hoogte door ons te volgen op sociale media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe afleveringen, wedstrijdupdates en exclusieve content. Mis deze kans niet om je smaakpapillen te verwennen en je kookkunsten te tonen aan de wereld!

WIN JE EIGEN HOTSAUCE!

Ontdek de kunst van fermenteren met korte, informatieve video’s samengesteld door The Bastard in samenwerking met Westland Peppers.

Leer hoe je je eigen unieke hotsauce kunt maken, deel recept en maak kans op deze waanzinnige prijs!